MİT, PKK/YPG Suriye askeri eğitim sorumlusunu etkisiz hale getirdi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG terör örgütünün Suriye'deki faaliyetlerine yönelik başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi.

MİT, PKK/YPG Suriye askeri eğitim sorumlusunu etkisiz hale getirdi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Amude kasabasında gerçekleşen operasyon sonucunda PKK/YPG'nin askeri eğitim sorumlusu olarak bilinen S. S. kod adlı M. A. etkisiz hale getirildi.

Son dönemde terör örgütlerinin Suriye'yi üs olarak kullanma eğiliminde olduğu bu zorlu coğrafyada MİT operasyonları devam ediyor. Suriye'deki otorite eksikliği, PKK/YPG terör örgütünün bu bölgede rahatça faaliyet göstermesine imkan tanıyordu. Terör örgütü, mensuplarına askeri eğitim vererek hedeflerine ulaşmaya çalışıyordu.

asker-aa-1778767.jpg

Başarılı Operasyonlar

MİT, Suriye'deki istihbarat ve kaynakları sayesinde son dönemde bir dizi başarılı operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlar, örgütün üst düzey yöneticilerinin hareket edemez hale gelmesine neden oldu. Özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerde eğitim veren terör örgütü yöneticilerine karşı MİT çalışmalarını yoğunlaştırdı.

PKK/YPG son dönemde kaybettiği kadroların yerine yeni üyeler yetiştirmeyi amaçlıyordu. Bu kapsamda, M. A. gibi eğitim sorumluları terör örgütünün kritik bir parçasını oluşturuyordu. MİT, bu kişilerin faaliyetlerini yakından izleyerek M. A'yı Amude'deki operasyonla etkisiz hale getirdi.

ankara-tasarim-46.jpg

PKK/YPG'nin askeri eğitim sorumlusu M. A. kimdir?

M. A., örgüte 2015 yılında katıldıktan sonra ideolojik ve silahlı eğitim aldı. Suriye'deki faaliyetlerine devam eden M. A., örgüt içinde eğitim ve silahlı eğitim sorumlusu olarak görev yapıyordu. MİT'in bu operasyonuyla birlikte PKK/YPG'nin bölgedeki eğitim faaliyetlerinin sekteye uğrayacağı belirtiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER