MİT facianın önüne geçti! Eylem hazırlığındaki terörist son anda yakalandı

MİT facianın önüne geçti! Eylem hazırlığındaki terörist son anda yakalandı

Türkiye'ye yönelik son zamanlarda artan terör eylemi girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yıllardır yapılan operasyonlar sonucu Suriye'nin terörden arındırılmış bölgelerinde eylem hazırlığında olan bir terör örgütü mensubu yapılan başarılı operasyon sonucu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalandı.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYKEN KISKIVRAK YAKALANDI

Özellikle yurt dışında ülkemize yönelik tehditleri nokta operasyonları ile etkisiz hale getiren MİT yaptığı başarılı operasyonla bir kez daha olası bir facianın önüne geçmiş oldu. Söz konusu yakalanan teröristin ise eylem hazırlığında olduğu ifade edildi. İkamet ettiği evinde yakalanan ve yanında uzaktan patlayıcı ile yakalanan terör örgütü mensubunun bir çok defa kurtarılmış bölgelere patlayıcı madde sevkiyatı bulunduğu tespit edildi.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri ve SMO Güçlerine yönelik bir terör örgütü saldırısının önlenmesi memnuniyet verici bir gelişme olarak nitelendirilirken, MİT istihbarat ağının ne kadar geniş olduğunu ve tespit edilen kişilerin kendilerinden kaçamayacağını bir kere daha göstermiş oldu. Sınır komşumuz olan iki ülke olan Suriye ve Irak'ta ülkemiz tarafından yıllardır vatanımıza yönelik tehditleri yerinde yok etmek amacıyla hava ve kara operasyonları düzenleniyor.

MİT tarafından yapılan operasyonlarda özellikle insansız hava araçlarının kullanılması göze çarpıyor. Ordumuz ve gerekli birimler kullanılan yerli teknolojiler ile terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmeyi sürdürüyor.

SONRAKİ HABER