MİT, eylem hazırlığındaki 2 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini duyurdu

Milli İstihbarat Teşkilatı ülkeyi kana bulamak isteyenlere karşı nokta operasyonları ile karşılık veriyor. Sınır içinde ve dışında etkisini gösteren MİT kritik öneme sahip operasyon sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor.

MİT, eylem hazırlığındaki 2 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini duyurdu

Terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar ülkenin huzur ve güvenliğinin sürekliliği açısından büyük rol oynuyor. Bu kapsamda olası istenmeyen saldırılara maruz kalınmaması için örgütsel faaliyetler yuvalandıkları yerde yok ediliyor.

MİT VARLIĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Ülkemizin güvenlik konusunda en önemli kurumlarından olan MİT bu konuda öncü bir noktada bulunuyor. Askeri olarak sahada olan Türk Silahlı Kuvvetlerine yaptığı operasyonlar ve sağladığı bilgiler ile fayda sağlayan MİT çalışmalarını sürdürüyor.

MİT, eylem hazırlığındaki 2 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini duyurdu

MİT'in devam eden operasyonları ile ilgili dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Edinilen bilgiye göre TSK'nın üs bölgelerine sızmaları talimatı alan 2 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildi. Irak'ta gerçekleştirilen operasyon ile sahadaki varlığını bir kez daha gösteren MİT olası terör saldırısını önlemiş oldu.

OLASI SALDIRI ÖNLENDİ

İstihbarat bilgileri sayesinde 2 terör örgütü mensubunun askerlerimize yönelik saldırı emri aldığını öğrenen MİT hızlı bir şekilde harekete geçti. Yapılan takip süreci sonunda iki şahıs, aldıkları emri gerçekleştiremeden kısa sürede yok edildi. Terör örgütü mensuplarının 2012 ve 2014 yıllarında örgüt saflarına katıldığı ve önemli görevler aldıkları öğrenildi.

Güvenlik güçleri terör örgütleri ile her alanda mücadelesini sürdürüyor. Operasyonlar ile ilgili sonuçlar sık sık paylaşılıyor.

SONRAKİ HABER