Mısır Lideri Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelecek

Ortadoğu'da en önemli konumlardan birisinde bulunan Mısır, 2013 yılında kanlı bir darbe dönemi yaşamıştı. O dönem yaşanan olaylar ile Mısır ve Türkiye'nin arasındaki ilişkiler en aza inmişti.

Mısır Lideri Sisi,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelecek

O dönem askeri güçler tarafından devrilen ve daha sonrasında tutukluyken hayatını kaybeden Muhammed Mursi'nin yerine Abdulfettah El Sisi geçmişti. Sisi'ye sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan darbeci yönetim ile irtibatta kalmayı reddetmişti.

Mısır ve Türkiye'nin bozulan ilişkileri tarafların yıllar sonra yeniden irtibat kurması ile düzelmeye başlamıştı. Bu süreç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat ayında Mısır'a ziyaret düzenlemesi ile zirveyi yaşamıştı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI YARIN SİSİ'NİN ANKARA'YA GELECEĞİNİ AÇIKLADI

İsrail ve Filistin konusunda da aynı tarafta olan iki ülke liderleri bu seferde Ankara'da bir araya gelecek. İletişim Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin yarın Ankara'ya geleceğini duyurdu. Söz konusu açıklamada "Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 4 Eylül 2024 tarihinde ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirecektir" denildi.

Tarafların kendi arasındaki ilişkileri, Gazze'de yaşananlar ve bölgesel konuları görüşmede ele alması bekleniyor. Sisi'nin 10 yıldan fazla bir süredir sürdürdüğü Cumhurbaşkanlığı görevinde yapacağı ilk Türkiye ziyaretinin nasıl geçeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER