Mine Sevjin Alçiçek kimdir, kaç yaşında, terörist hangi örgüte üye?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ saldırısını gerçekleştiren teröristlerin kimliklerinin belirlendiğini duyururken erkek teröristin kimliği Ail Örek olarak açıklanmıştı. Kadın teröristin kimliği de belli oldu.

Mine Sevjin Alçiçek kimdir, kaç yaşında, terörist hangi örgüte üye?

Bakan Yerlikaya TUSAŞ'a saldırı gerçekleştiren hain terör örgütü üyelerinin kimliklerinin tespit edildiğini duyurdu. Yapılan açıklama ile erkek teröristin ismi Ali Örek olarak duyurulurken kadın teröristin ismi de ilan edildi.

MİNE SEVJİN ALÇİÇEK KİMDİR, TERÖRİST HANGİ ÖRGÜTE ÜYE?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diyerek kadın teröristin de hain terör örgütü PKK üyesi olduğunu duyurdu.

Mine Sevjin Alçiçek kimdir, kaç yaşında, terörist hangi örgüte üye?

Mine Sevjin Alçiçek kimdir, kaç yaşında, terörist hangi örgüte üye? - Resim : 2

Teröristin 2014 yılında HDP Hakkari eski Merkez İlçe Eş Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Kadın teröristin ismi açıklanırken hain terör örgütü PKK üyesi olduğu ifade edildi. Teröristin yaşı ya da diğer bilgileri hakkında ise bilgilendirmede bulundu. Teröristlerin kimlikleri belirlenirken soruşturmanın derinleştirildiği ve saldırıya yardım eden kişi ya da kişilerin tespit edilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER