Milyonları ilgilendiren duyuru yapıldı! 15 Ekim'den itibaren resmen sona eriyor

Ülkemizde hizmet veren Özel Halk Otobüsleri artan maliyetleri gerekçe göstererek çeşitli duyurulara yer veriyor. Maliyetlerin artmasıyla bilet fiyatlarının düşük kaldığını savunan TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz hizmet süreci ile ilgili konuştu.

Milyonları ilgilendiren duyuru yapıldı! 15 Ekim'den itibaren resmen sona eriyor

Milyonları ilgilendiren duyuru yapıldı! 15 Ekim'den itibaren resmen sona eriyor - Türkiye'de son günlerin en çok konuşulan ve tartışılan konusu ücretsiz ulaşım olmaya devam ediyor. Üst üste gelen zamların otobüs biletlerine yeteri kadar yansıtılmadığını söyleyen Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Toplu Taşıma Toplantısı’nda konuştu.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

TÖHOB Başkanı Soydaş yaptığı açıklamada, belirli kesimlere halk otobüslerinin Türkiye’de ücretsiz hizmet verdiğini söyleyerek önemli bir duyuruya yer verdi.

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA KULLANANLARA KÖTÜ HABER

TÖHOB Başkanı Soydaş, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada “Özel halk otobüsleri kuruluşundan beri şehit yakını, gazileri, emniyet ve basın mensuplarını zaten ücretsiz taşıyor. Bizim üzüldüğümüz konu hep bu ücretsiz taşımayla anılmak” ifadelerine yer verdi.

15 EKİM KARARI DUYURULDU

TÖHOB Başkanı Soydaş, “Bununla ilgili bir açıklama yaptığımızda kamuoyundan ciddi bir tepki alıyoruz. 15 Ekim diye bir karar aldık. Bu tip taleplerde kanun düzenlemesi gerekiyor. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıkların bu sese kulak vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç ise Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğince 19 Temmuz’da Ankara’da, 28 bin 100 özel halk otobüsleri temsilcisinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiğini belirtti ve açıklamasına devam etti. Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Bilgiç, 19 Temmuz tarihinde gerçekleşen toplantıda ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim’de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılması kararını aldıklarını yeniden duyurdu.

Söz konusu açıklama kapsamında TÖHOB tarafını memnun edici bir karar alınmadığı sürece 65 yaş üzeri vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler, basın ve emniyet mensupları ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yararlanamayacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER