Milyonlarca öğrenciye uyarı geldi! İkinci dönem okullar açılmayabilir

Okullarda ilk dönemin bitmesine kısa bir zaman kala sosyal medyada ikinci dönemde okulların açılmayabileceği hakkında iddialar gündeme gelmişti. Konu hakkında uzmanlardan açıklama geldi.

Milyonlarca öğrenciye uyarı geldi! İkinci dönem okullar açılmayabilir

Son dönemde hastalıkların arttığı ve hastanelerde doluluk oranının artması nedeni ile sosyal medyadan salgın durumunun yeniden yaşanabileceği gibi iddialar gündeme gelmeye başlamıştı. Toplum genelinde hastalıklarda artan ciddi oranda artış sonrasında uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre koronavirüsün yeni varyantı olan JN1 virüsünün arttığı belirtildi.

Hastanelerde yaşanan artışların ardından bu sene okulların da yarı tatil için birkaç gün kaldığı belirtilmişti. Bunun üzerine sosyal medyadan pek çok kişi tarafından ikinci dönemde okulların tatil olacağı, açılmayacağı hakkında ifadelere yer verildi.

İKİNCİ DÖNEM OKULLAR AÇILMAYABİLİR!

Hem dünya genelinde hem de ülkemizde JN1 virüsü görülen kişi sayısının artmasının ardından hem acillerde hem de yoğun bakımda doluluk oranının günden güne arttığı görüldü. Bununla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından vaka sayılarına ilişkin dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Okula giden milyonlarca öğrenci ve veliler tarafından okulların ikinci dönem açılıp açılmayacağı hakkında merak edilenler artmaya başlamıştı. Resmi kurumlar tarafından konuya ilişkin henüz açıklama gelmezken, hem salgın hakkında hem de okullar hakkında önümüzdeki günlerde açıklama bekleniyor.

SONRAKİ HABER