Milyonlarca öğrenci yarın yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak

3 aylık tatil süreci bugün itibariyle sona eriyor. İlk ve ortaöğretim öğrencileri için resmi olarak yeni döneme yurt genelinde start verilecek.

Milyonlarca öğrenci yarın yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak

2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi Haziran ayında sona ermişti. Karnelerini almalarının ardından tatil dönemine giren öğrenciler ile öğretmenler yarın yeniden okullarda bir araya gelecek. 20 milyona yakın öğrenci eğitim hayatlarında yeni bir aşamaya geçecek.

YENİ DÖNEM YENİ MÜFREDAT

Aylardır Türkiye'nin eğitim konusunda en önemli gündem maddelerinden birisi müfredatta yapılması planlanan değişiklik olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede 2024-2025 eğitim öğretim döneminde yeni müfredatın kademeli olarak hayata geçirileceği açıklanmıştı.

Bu kapsamda okula yeni başlayan 1. sınıflar, ortaokula başlayan 5. sınıflar ve lise hayatına başlayan 9. sınıflar yeni dönemi yeni müfredat ile açacak. Öğrencilerin sınıflarını geçmesi ile birlikte yeni müfredat ile ders işleyecek öğrenci sayısı artacak.

İLK DERS GAZZE

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada yeni dönemin ilk dersinin Tüm Türkiye'de aynı olacağını açıklamıştı. Bakan Tekin "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" dersi ile yeni dönemin açılacağını duyurmuştu.

Yarın yurt genelinde yollarda sabah saatlerinde bir yoğunluk oluşması bekleniyor. Bu nedenle uzmanlar yollarda acele edilmemesi çağrısında bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER