Milyonlarca öğrenci yarın ders başı yapacak

Ülkemizde milyonlarca öğrenci 19 Ocak'ta karne heyecanı yaşayıp ara tatil dönemine girmişti. Tatil dönemini tamamlayan öğrenciler yarın okullarında ders başı yapacak.

Milyonlarca öğrenci yarın ders başı yapacak

Milyonlarca öğrenci 2023-2024 yılının ilk dönemini tamamlayıp karne almaya hak kazanmasının ardından okul ve ders temposundan biraz olsun uzaklaşmak için ara tatil dönemine girmişti. 2 haftalık tatil döneminin ardından yarın öğrenciler kaldıkları yerden devam edecek.

19 Ocak 2024 Cuma günü ülkemizde on milyonlarca öğrenci okullarında karnelerini almış ve 2 hafta süren tatil dönemine başlamışlardı. Tatil boyunca arkadaşları ve aileleri ile vakit geçiren öğrencilerde kendilerini yenileme ve eğlenceli vakit geçirme fırsatı bulmuştu.

İKİNCİ DÖNEM 14 HAZİRANA KADAR SÜRECEK

Yapılan tatilin ardından ülkemizdeki okullarda yarın 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin ilk ders zili çalacak. Öğrenciler 14 Haziran'a kadar devam edecek ikinci yarı yıl döneminde derslerinden başarılı bir sonuç alarak bir üst sınıfa geçmeye çalışacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'de devamsızlık gibi konularda sıfır tolerans ile hareket edeceklerini açıklamış ve öğrencileri bu konuda dikkatli olmaya çağırmıştı. Öğrencilerin daha dikkatli olması gereken ikinci dönemde 8. sınıflar ve 12. sınıflarda sınav heyecanı yaşayacak.

8. VE 12. SINIFLAR SINAV HEYECANI YAŞAYACAK

Lise hayatına başlayacak 8. sınıf öğrencilerinin gireceği LGS sınavı 2 Haziran Pazar, üniversiteye gitmek isteyen 12. sınıf öğrencilerin gireceği YKS Sınavları ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Okullarda yer alan öğrenciler için uzmanlarda stres yapmadan, iyi ilişkiler kurulan bir eğitim öğretim hayatı tavsiyesinde bulunuyor. Ailelere de bu konuda evlatlarına destek olması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

SONRAKİ HABER