Milyonlarca öğrenci için ikinci ara tatil dönemi başlıyor

Ülkemizde ilk ve orta öğretim kurumlarında bugün yapılacak derslerin ardından ara tatil dönemine girilecek. Öğrenciler Bayram tatili sonrasında okullarına dönecek.

Milyonlarca öğrenci için ikinci ara tatil dönemi başlıyor

Okullarda bugün işlenecek derslerin ardından eğitime ara verilecek. 2019 yılında ilk olarak uygulanan ara tatil uygulaması bu yılda devam edecek.

2. ARA TATİL DÖNEMİ BAŞLIYOR

Öğrenciler bu yıl Ramazan Bayramı ile ara tatil dönemini aynı anda yaşayacak. Edinilen bilgiye göre milyonlarca öğrenci bugünün ardından ara tatil dönemine girecek. Resmi olarak 8-12 Nisan 2024 tarihlerinde olacak ara tatil dönemi 6-7 ve 13-14 Nisan tarihlerinin de hafta sonu olmasından dolayı 9 günlük bir süreci kapsayacak.

Bu yılda uygulanacak ara tatil uygulaması kapsamında öğrencilerin aileleri ve arkadaşları ile vaktini değerlendirmesi bekleniyor. Tatilin son günlerinin Ramazan bayramı dönemini kapsayacak olmasından dolayı öğrencilerin tatilini bayrama göre şekillendirmesi tahmin ediliyor.

Ara tatilin ardından 15 Nisan 2024 günü geri okullarına dönecek öğrenciler Haziran ayına kadar eğitim-öğretim hayatlarına devam edecek. Ülkemizde 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi 14 Haziran 2024'de karnelerin verilmesi ile tamamlanmış olacak.

BAKAN TEKİN'DEN MESAJ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'de sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Bakan Tekin öğrencilere “Bayram tatiliyle birleşen bir haftalık ara tatil bugün başlıyor. Tatilde kendinize ve gelişiminize zaman ayırmayı unutmayın. Bir huzur atmosferi olan bayramı ailenizle, arkadaşlarınızla ve yakın çevrenizle en iyi şekilde değerlendirmenizi, bu kısa arada ilginiz dâhilinde okuyarak, dinlenerek ve şehrinizi tanıyarak geçirmenizi diliyorum. Sizleri tatil dönüşü okullarımızda büyük bir heyecanla bekliyor olacağız” dedi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin tatillerini yapmalarının ardından okullara dönmesi bekleniyor. MEB okullara yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

SONRAKİ HABER