Milyonlarca emekli vatandaşın gözü bu hafta yapılacak toplantıya çevrildi! İşte masadaki farklı formüller

Beklenenin altında kalan emekli maaş zamları sonrası gözler Cumhurbaşkanı Kabine toplantısına çevrildi. Bu hafta yapılacak 2024 yılının ilk Kabine toplantısında, emekli maaş zam oranları başta olmak üzere son günlerin gündem maddeleri ele alınacak.

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü bu hafta yapılacak toplantıya çevrildi! İşte masadaki farklı formüller

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamları ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranları da belli oldu. Ancak emeklinin beklentisi altında kalan maaş zam oranlarıyla birlikte sorunun çözümü için yeni formüller öne dürülürken gözler bu hafta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına çevrildi.

Enflasyon rakamlarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zam oranları yüzde 37,56 oldu. Emekli, beklentinin altında kalan zam oranlarına tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Kabine toplantısının ana gündem maddelerinden biri de emekli aylıkları olacak.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Beştepe'de toplanacak olan Kabine, emekli aylıkları, terörle mücadele, İsveç'in NATO üyeliği gibi pekçok konuyu ele alacak.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN TOPLANTIDA SUNUM

Edinilen bilgiye göre, Kabine toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maaş zam oranları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapacak.

Öte yandan, fahiş fiyat artışları da toplantının ana gündem maddelerinden biri olacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE İSVAÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Toplantıda ele alınacak diğer konular ise terörle mücadele ve İsveç'in NATO'ya üyeliği. Cumhurbaşkanı Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamera karşısına geçecek ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak açıklama yapacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER