Milli Yas nedir, tatil mi, neden ilan edildi, ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile ülkemizde 1 günlük yas kararı aldığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar Milli Yas konusunda araştırmalar yapmaya başladı.

Milli Yas nedir, tatil mi, neden ilan edildi, ne anlama geliyor?

İsrail'in geçtiğimiz günlerde Hamas Lideri İsmail Haniye'yi suikast sonucu katledilmesi Türkiye'de de büyük ses getirmişti. İsrail'in saldırılarının karşısında olan ve Filistin'e desteğini açık bir şekilde belirten Türkiye manevi anlamda bir karar aldı.

MİLLİ YAS'IN GEREKÇESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Ağustos Cuma gününü İsmail Haniye'nin suikaste kurban gitmesinden dolayı milli yas olarak ilan etti. Son olarak İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybetmesinden dolayı yas ilan edilen ülkemizde bir kez daha bugünün nasıl geçirildiği sorusu akıllara geldi.

MİLLİ YAS OLUNCA NE YAPILIYOR?

Milli Yas ülke geneline hitap eden üzücü bir durum karşısında ilan edilen bir durum olarak bilinir. Bu süre zarfında ülkemizde TBMM ve Anıtkabir haricinde her yerde bayraklar yarıya indirilerek söz konusu acı paylaşılır.

Yas günlerinde konser, festival ve eğlence gibi organizasyonlar yapılmaz. Hüzün havasında geçen bu günlerde bir tatil kurumu söz konusu olmaz. Resmi ve özel kurumlarda hayat aynı şekilde devam eder.

Alınan bu karar kısa sürede gündem olmayı başardı. Cumhurbaşkanı kararı olmasından dolayı yarından itibaren devlet kurumlarında bayraklar bir gün boyunda yarıya indirilmiş halde duracak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER