Milli Savunma Bakanlığı etkisiz hale getirilen son terör örgütü mensubu sayılarını açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı devam eden askeri operasyonlar kapsamında güncel bilgiler paylaşmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen son operasyonda 5 terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı etkisiz hale getirilen son terör örgütü mensubu sayılarını açıkladı

Yeni yılın ilk döneminde terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen etkili operasyonlara bir yenisinin daha eklendiği duyuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edilen teröristler yapılan operasyon sonucu etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı rutin bir şekilde yapılan operasyonlar ile ilgili net ifadelerle Kuzey Irak'ta tespit edilen terör örgütü mensubu unsurlarına bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada "Gücünü asil milletimizden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyinde terörist temizliğine hız kesmeden devam ediyor. Irak’ın kuzeyinde tespit edilen 5 terör örgütü mensubu, hain emellerine ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek" ifadelerine yer verildi.Milli Savunma Bakanlığı etkisiz hale getirilen son terör örgütü mensubu sayılarını açıkladı

MGK'DAN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Devam eden operasyonlara ek olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu tarafından da terörle mücadelede kararlılık vurgusu yayınlanan bildiri ile yapılmıştı. Bildiride terör örgütlerine yönelik milli birlik ve beraberlik ile bekaya yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında toplanan kurula katılan isimlere bilgilendirme yapıldığı ifade edilmişti.

Söz konusu operasyonların artması ve sınır ötesinde ülkemize yönelik tehditlerin daha meydana gelmeden etkisiz hale getirilmesi ise memnuniyetle karşılanmaya devam ediliyor.

SONRAKİ HABER