Milli Savunma Bakanlığı askerlerimize taciz ateşi açıldığını duyurdu

Sınır ötesi hatlarında ülkemize yönelik tehdit içeren girişimlerde bulunmaya devam ediliyor. Bölgede hakimiyetini sürdüren Türk Askeri ise olası girişimlere anında karşılık vermeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı askerlerimize taciz ateşi açıldığını duyurdu

Yaz aylarının ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada iyiden iyiye etkisini göstermesi art niyetli girişimlerinde oluşmasına neden oldu.

Bu kapsamda ülke sınırlarını korumak adına sınır ötesinde güvenli bölge oluşturan Türk Silahlı Kuvvetleri bu alanlarda kendilerine yönelik tehditlere anında karşılık veriyor. Yeni ve büyük bir operasyonun gelmesinin beklendiği günlerde terör örgütü mensuplarına göz açtırılmıyor.

MSB AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde sınır bölgesinde yaşanan bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada askerlerimize terör örgütü mensupları tarafından ateş açıldığı ve anında karşılık verildiği ifade edildi. Açıklamada “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 3 terör örgütü üyesini ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hâle getirdi” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı askerlerimize taciz ateşi açıldığını duyurdu

Son teknoloji cihazlar ile donatılan Türk Askeri hem Irak, hem Suriye'nin kuzeyinde faaliyetlerini sürdürüyor. Sınır ötesi ve sınır gerisinde tüm emniyet mensupları koordineli bir şekilde terör örgütü faaliyetlerine tespit edildiği anda karşılık veriliyor. Yaşanan gelişmelere dair anlık ve haftalık olarak ilgili birimler tarafından vatandaşlara detaylı bilgilendirmeler yapılıyor.

SONRAKİ HABER