Milli Savunma Bakanlığı 190 memur alımı yapacak!

Geçtiğimiz ay sonunda Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre toplamda 190 memurun alınacağı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı 190 memur alımı yapacak!

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 190 memur alımının yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylar da belli oldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 190 MEMUR ALIMI YAPACAK!

Geçtiğimiz gün Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken detaylar şu şekilde verildi;

a) Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesinde istihdam edilmek üzere; Tablo-I'de belirtilen faaliyet takvimine uygun olarak, Tablo-2'de yer alan niteliklerde Devlet Memuru kadrolarına, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu" ile "Milli Savunma Bakanlığına İlk Defa Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" esaslarına göre personel temini yapılacaktır.

b) Her adayın sadece bir tercih hakkı bulunmaktadır.

c) Adaylar, başvuru şartlarında istenen; Ustalık-Kalfalık Belgesi, Sertifika ve Mesleki Yeterlilik Belgesini "Diğer Bilgi ve Belgeler" ekranından ilgili Diğer Belge Ekle butonunu tıklayacak ve istenilen belgeyi sisteme yükleyeceklerdir. Ehliyet Belgesini ise Ehliyet Bilgi Ekle butonunu kullanarak yükleyecektir.

ç) Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından eşdcğcrliği kabul edilen (CPE, CAE, TOEFL İBT, PTE Akademik vb.) yabancı dil sınavı sonuçlarını, Sınav Bilgileri ekranından, Sınav Bilgisi Ekle butonunu kullanarak sınav notu bölümüne YDS eş değerlilik puanını yazacak vc Dosya Seç bölümünden yabancı dil yeterlilik belgesini yükleyerek kaydedeceklerdir.

d) Yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesini, eğilim niteliği olarak ortaöğretim mezunu olmak şartı aranan Unvanlara başvuru yapan adaylar ise diplomalarını "Eğitim Bilgisi Ekle" ekranından sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartlan taşımak,

b) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış ve puan almış olmak,

e) Başvuru tarihi itibariyle üst öğrenim durumuna göre nitelik tablosunda (Tablo-2) bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak,

ç) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından merak edilenler artarken, başvuruların Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet adresinden yapılacağı ve son başvuru tarihinin 31 Ocak 2024 olduğu ifade edildi.

SONRAKİ HABER