Milli Güvenlik Kurulu, 2 ay sonra ilk kez toplanacak! İki isim son kez katılacak

MGK 2 aylık aranın ardından bugün yeniden toplanmaya hazırlanırken Beştepe'de saat 15.00'da gerçekleşecek toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek.

Milli Güvenlik Kurulu, 2 ay sonra ilk kez toplanacak! İki isim son kez katılacak

2 ayın ardından Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeniden toplanmaya hazırlanıyor. Toplantı Beştepe'de gerçekleşirken toplantıya Yüksek Askeri Şura'da emekliye sevk edilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan son kez katılacak.

MGK 2 aylık aranın ardından bugün yeniden toplanmaya hazırlanırken Beştepe'de saat 15.00'da gerçekleşecek toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek. Beştepe'de saat 15.00'te yapılacak toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Yüksek Askeri Şura'da emekliye sevk edilen Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ise toplantıya son kez katılım sağlayacak.

milli-guvenlik-kurulu-2-ay-sonra-ilk-kez-toplaniyor-kara-ve-hava-kuvvetleri-komutanlari-son-kez-katilacak-miahtmir-780x470.jpg

MGK 2 AY SONRA YENİDEN TOPLANIYOR!

Toplantı da ele alınacak konular da gündeme gelirken ilk olarak toplantı gündeminin terörle mücadelede gelinen son durum olacağı açıklandı. Hem sınır içi hem de sınır dışında yapılan operasyonlar hakkında bilgi verileceği, aynı zamanda Suriye'de yaşanan gelişmeler de masadaki başlıklar arasında yer alacak. Yine 2 ay önce gerçekleşen MGK'de ele alınan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşü hakkında gelinen son durum değerlendirilecek.

mgk-iki-ay-sonra-ilk-kez-bugun-toplanacak-1691532666-2048.webp

Masadaki başlıklar arasında Rusya-Ukrayna arasındaki son durum da yer alırken Rusya'nın çekilmesiyle son bulan tahıl sevkiyatı konusunun da görüşülmesi bekleniyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddinden, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilirken her iki komutan da son kez MGK'ye katılım sağlayacak.

SONRAKİ HABER