Milli güreşçi Taha Akgül, 11. kez Avrupa şampiyonu oldu!

Bugün Milli Güreşçi Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda başarısı ile birlikte 11. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Yapılan açıklamalara göre serbest stil 125 kiloda altın madalyayı kazandığı öğrenildi.

Milli güreşçi Taha Akgül, 11. kez Avrupa şampiyonu oldu!

Milli Güreşçi Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda elde ettiği başarı ile yeniden Avrupa Şampiyonu oldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen organizasyondaki serbest stil 125 kilo finalinde Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaştığı ifade edildi.

TAHA AKGÜL 11. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!

Verdiği mücadelenin ardından minderden 5-4 galip ayrılan Taha, peş peşe 4'üncü, toplamda 11'inci Avrupa şampiyonluğunu elde eden Taha Akgül, elde ettiği bu başarı sonucunda da toplamda 11 başarıya ulaştı.

TAHA AKGÜL KİMDİR?

Bu başarının ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında Taha Akgül'ün kariyeri oldu. 1990 doğumlu Akgül'ün başarılı kariyeri ise şu şekilde verildi;

2012'de Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazanarak başladı. Bununla birlikte yine 2012 yılında Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 120 kg serbest kategoride altın madalya kazandı. Taha Akgül, 2012 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etti.

2014 yılına gelindiğinde ise Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kg Serbest dalında altın madalya kazanan Akgül, aynı yıl Özbekistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu oldu. Ardından 2015 Avrupa Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı. Las Vegas'ta düzenlenen 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest kategorisinde ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda serbest 125 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye adına olimpiyat tarihinde altın madalya kazanan ilk güreşçi oldu. Bugün verilen mücadelenin arından ise Taha Akgül, 125 kg serbest stil kategorisi ile birlikte 11. kez Avrupa Şampiyonu olmaya hak kazandı.

SONRAKİ HABER