Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni yönetmelik! İlkokul 4. sınıflarda yazılı sınavlar kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ölçme ve değerlendirme yönetmeliği yayınlandı. Buna göre ilkokul 4. sınıflarda yazılı sınavlar kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni yönetmelik! İlkokul 4. sınıflarda yazılı sınavlar kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği bir karara imza attı. Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve bu yönetmelikle birlikte ilkokul 4. sınıflardaki yazılı sınavlar kaldırıldı.

Öğrencileri sevindiren bu kararla birlikte, ilkokul 4. sınıfların öğrencileri yazılı sınavlar yerine yeni bir değerlendirme yöntemiyle karşı karşıya kalacaklar. Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri sürekli olarak takip edilecek. Bu takip, öğretmen rehberliğinde yapılan etkinlikler, oyun temelli değerlendirmeler ve ölçme araçlarıyla gerçekleştirilecek.

okullar-acilmadan-once-cocuklarin-bagisiklik-sistemi-guclu-olmali.webp

Ayrıntılar

Yönetmeliğe göre, sınavlar hangi tarihlerde yapılacak ve nasıl bir düzenleme olacağı öğretim yılı başında ilan edilecek. Öğrencilere hangi sınıf ve derslerden ortak sınav yapılacağı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek. Sınavlar, okullarda öğretmenler tarafından uygulanacak ve değerlendirilecek. Ülke genelinde ortak yazılı sınavlar da düzenlenebilecek.

Bu yeni yönetmelikle birlikte, öğrencilerin üzerindeki sınav stresinin azaltılması, öğrencilerin daha fazla oyun temelli ve etkileşimli öğrenmeye teşvik edilmesi hedefleniyor. Yeni düzenlemeler, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin eğitim deneyimlerini olumlu yönde etkileyeceğe benziyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER