Milli Eğitim Bakanlığı teneffüs süresi değişti mi, ne kadar oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki teneffüs süresinde değişikliğe gitti. Bakanlık tarafından açıklanan teneffüs sürelerine ilişkin olarak detaylar araştırılırken güncel teneffüs süreleri merak edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı teneffüs süresi değişti mi, ne kadar oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim döneminde çeşitli kararlar almaya devam ediyor. Okullardaki teneffüs sürelerine ilişkin değişiklik kararı alındığını duyuran MEB, detayları da değişiklik yaptı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin merakla araştırdığı teneffüs süresine ilişkin ayrıntıları derledik.

Milli Eğitim Bakanlığı'nı kararı ile ilgili olarak ''Teneffüs süresi değişti mi, ne kadar oldu? MEB tekli ve ikili eğitimlerdeki İlkokul, ortaokul lise teneffüs vakti kaç dakika belirlendi?'' soruları gündeme taşındı.

MEB TENEFFÜS SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

11 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023 - 2024 Eğitim yılı birinci dönemi ile devam ediyor. MEB tarafından düzenlenen okullardaki teneffüs vakti ile ilgili detayları derledik. Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olmasına karar verildiği öğrenildi.

milli-egitim-bakanligi-teneffus-suresi-degisti-mi-ne-kadar-oldu.jpg

Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.

Buna göre öğrenciler 16 Ekim Pazartesi günü itibariyle bir teneffüsleri 20 dakika olacak şekilde yeni kararla tanıştı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER