Milli Eğitim Bakanlığı okul kıyafeti kararını verdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelge doğrultusunda Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı okul kıyafeti kararını verdi!

2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı mecburi durumlar dışında velilere maddi külfet oluşturmamak için okul kıyafetlerinde değişikliğe gidilmeyeceğini belirtti.

Velileri sevindiren haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada mecburi durumlar dışında velilere maddi külfet oluşturmamak için okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağı ifade edildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYINLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-24 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri yayımladı. Bakanlığın aldığı kararlar doğrultusunda velilere maddi külfet olmaması için, zaruri haller haricinde okul kıyafetleri değişmeyecek. Obeziteye karşı öğrencilere her gün düzenli olarak kültürfizik hareketi yaptırılacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelge doğrultusunda Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı belirtildi. Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki faaliyetler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak ve planlanan çalışmaların zamanında uygulanması sağlanacak.

''KULLANIMDAN KAÇINILACAK''

Okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve velilere maddi külfet oluşturmamak için zaruret hali dışında değişikliğe gidilmeyeceği ifade edildi. Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemlerin alınacağı, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacağı ifade edildi.

Deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik valiliklerce alınan tedbirler eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim öğretim hizmetlerinin aksamaması için bu bölgelerde görev yapan ve halihazırda çadır kent, konteyner kent, kamu kurum kuruluşlarına bağlı çeşitli pansiyon ve misafirhanelerde ikamet eden yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin görev yaptığı okul ve kurumlara erişimi taşıma yoluyla gerçekleştirilebilecek.

Aynı zamanda deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitime erişimi sağlanırken eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyecek her şeyden kaçınılacak. Hem okul dışı ve okul içi etkinliklerin belirleneceği hem de öğrencilere kültürfizik hareketlerinin sergileneceği açıklandı.

SONRAKİ HABER