Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmenlere müjdeli haber!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Tekin mazerete bağlı olarak yer değiştirmek isteyen öğretmenler için ek yer değiştirme hakkı tanıdıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmenlere müjdeli haber!

Ülkemizde ve dünyada en saygın mesleklerden olan öğretmenlik bir çok gencin hayalini süsleyen bir hedef olarak karşımıza çıkıyor. Bu hedefine ulaşan insanlarda günlük hayatlarını devam ederken bazı sorunlar ile karşılaşabiliyor. Öğretmenler karşılaştıkları durumlar hakkında gerekli makamlara yaşadıkları sorunları bildirmeye devam ediyor.

Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden öğretmenlerin yaşadığı sorunlardan birisi olan mazerete bağlı olarak yer değiştirme ile ilgili müjde niteliğinde bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Tekin çeşitli sebeplerden dolayı yer değişikliği yapmak isteyenler için ek bir başvuru dönemi başlattıklarını açıkladı.

MAZERETE BAĞLI OLARAK YER DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Konu ile ilgili yapılan paylaşımda “En önemli önceliklerimizden biri de yarınlarımızı emanet alan öğretmenlerimizin mesleklerini icrasında mutluluklarını engelleyecek , motivasyonlarını olumsuz etkileyecek her faktörü ortadan kaldırmaktır” diyen Bakan Yusuf Tekin açıklamasının devamında beklenen açıklamayı yaptı.

“Bakanlıkça öğretmenlerimizin sahadaki sesini dikkate alarak, ailenin toplumsal yapımızdaki yerini güçlendirmeyi, geliştirmeyi ve korumayı önceliklerimiz arasında tutuyor, 18 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme işlemlerinin ardından ailelerine kavuşamayan öğretmenlerimiz için bir imkan daha sunarak ‘ek yer değiştirme’ hakkı tanıyoruz” şeklinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları bu gelişmeyi bekleyen öğretmenler tarafından memnuniyet ile karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmenlere müjdeli haber!

MEMNUNİYET İLE KARŞILANDI

Dünyada olduğu kadar ülkemizde de saygı gösterilen ve her zaman iyi şartlarda olması istenilen öğretmenlik mesleğinde çalışanlara yönelik yapıcı bir adım atılması herkes tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılanırken, herkesin temennisi her meslek dalında çalışanların sorunlarının bir an önce çözülmesi şeklinde oldu.

SONRAKİ HABER