Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den son dönemlerde okullarda gündem olan kayıt ücretlerine ilişkin açıklama geldi. Bakan Tekin, yaptığı açıklamasında “Kayıt ücreti alınıyor” ifadesinin ciddi bir itham olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti açıklaması

Bakan Tekin, katılmış olduğu canlı yayında eğitim dönemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Okullarda kayıt ücreti alındığı iddialarını kesin bir dille reddeden Bakan Tekin, bu tür ifadelerin hem öğretmenleri hem de idarecileri zan altında bırakabileceğini ifade etti.

BAKAN TEKİN'DEN NARİN AÇIKLAMASI

Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda öğretmen şube ve şube seçiminde baskıların yapıldığını ve bu durum için 43 maddelik bir genelge yayımladıklarını ifade etti. Bakan Tekin, şu açıklamayı kullandı:

“Özel eğitimle alakalı genel müdürlüğümüz var. Hem materyal hem eğitim anlamında çalışmalar yapıyor. Bu genel müdürlüğümüzü 9 Eylül Pazartesi günü Narin yavrumuzun okuluna gönderdik. Beraberinde 4 tane travma ve yaz üzerine çalışmış uzman arkadaşımız vardı. Bakanlıktan 11-12 kişilik heyet Narin'in okulunda başlangıç startına verdi. Hafta içinde hem öğretmen arkadaşlarımız hem de Narin'in arkadaşlarıyla, köydeki ebeveynlerle rehabilitasyon sürecini yürüttüler. Ben tekrar başsağlığı diliyorum. Bunun bir an önce okuldaki çocuklarımız açısından unutulup eğitim öğretim hayatının başlaması gerekiyor”

OKULLARDA KAYIT ÜCRETİ ALINIYOR MU?

Okullarda kayıt ücretinin alınıp alınmadığı sorusuna da net bir şekilde yanıt veren Bakan Tekin, bu durumu kabul etmediğini söyledi. Bakan Tekin, konuya ilişkin kayıt ücreti alınıyor ifadesinin özellikle öğretmen ve okul idarecilerini zan altında bıraktığını söyledi. Okuldaki idarecilere karşı bu tür söylemlerin itibar sarsıcı olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER