Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni müfredat hakkında konuştu! Yüzde 80'i tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin haftalardır eğitim gündeminden düşmeyen yeni müfredat hazırlanma sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni müfredat hakkında konuştu! Yüzde 80'i tamamlandı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği eğitimde müfredat değişikliği ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Konunun en yetkili makamı olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin devam eden çalışmalara dair çalışmalar hakkında merak edilenleri cevapladı.

“BİR GÜNDE İNCELENECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Bakan Tekin müfredat değişikliği yapmanın uzun bir sürede gerçekleşmesine dikkat çekerek “Sizin müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin programı 800 sayfa. 1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Müfredat dediğimiz şey ortak zorunlu herkeste standart olan dersler. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek" dedi. Bakan Yusuf Tekin çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda müfredat hazırlama sürecinin tamamlanmasını beklediğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni müfredat hakkında konuştu! Yüzde 80'i tamamlandı

Öğrencilerin mağdur olmaması adına gelecek yıl hayata geçirilmesi beklenen müfredatın neden 1,5 ve 9. sınıflarda hayata geçirileceğini de izah eden Bakan Yusuf Tekin “Kapsamlı bir değişiklik olduğu için 12. sınıflar bu yıl aldığı bir şeyi önümüzdeki yıl 11’e almış olsak. Önümüzdeki sene 12’de okuyan bir çocuk o konuyu almamış olacak. Teknik olarak konuların birbirini izleme konusunda yer değişikliği dolayısıyla öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız” diyerek kararın gerekçesini açıkladı.

TOPLANTI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Bakan Tekin çalışmaların hemen ardından tanıtım toplantısının yapılacağını aktardı. Yapılacak tanıtım toplantısı ile birlikte vatandaşların konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve merak edilen soruların cevaplanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER