Milli Eğitim Bakanı Tekin gündeme yönelik açıklamalar yaptı

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında eğitimi ilgilendiren konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin'den gündeme yönelik açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV’nin canlı yayınında katıldığı bir programda, son günlerde eğitim gündemini meşgul eden konulara yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Tekin açıklamalarında en çok konuşulan “mezuniyet baloları yasaklandı” konusuna da açıklık getirdi.

"SANKİ HER ŞEYİ YASAKLAMIŞIZ GİBİ ALGILANIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, programda yöneltilen "Mezuniyet baloları yasaklandı mı?" sorusu üzerine, çocukların ve velilerin üzerindeki yükü minimize edecek adımlar attıklarına dikkat çekti.

Mezuniyet balolarını yasaklamadıklarını, sadece velilerin şikâyetleri üzerine, onlara maddi bir külfet olmadan yapılmasını istediklerini aktaran Tekin, şunları söyledi:

"Bu tür etkinlikler okul idaremizin kontrolünde, okullarımızın uygun salonlarında, okulumuzun yoksa yanındaki ya da Millî Eğitim Bakanlığının ildeki, ilçedeki başka bir alanında bu rahatlıkla organize edilebilir. Bizim yasakladığımız şey bu anlamdaki çocuklarımızın üstüne ilave yükler getirebilecek konular. Sanki her şeyi yasaklamışız gibi algılıyor ama öyle bir şey yok."

Milli Eğitim Bakanı Tekin gündeme yönelik açıklamalar yaptı

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Bakan Tekin, müfredat değişikliği konusunun da gündeme gelmesi üzerine her kesime, birçok kez katkı verme konusunda çağrıda bulunduklarını, o dönemde az sayıda geri dönüş aldıklarını ifade ederek, bunların üzerine nisan ayının sonunda metni kamuoyuyla paylaştıklarını aktardı.

Yeni müfredat metni hazırlanmadan önce yaptığı çağrılara dönüşün az olduğunu kaydeden Tekin, "'Buyurun gelin yapalım' diyorum, hiçbiriniz gelmiyorsunuz sonra hazırlanan metni eleştiriyorsunuz." dedi. Tekin, 'Burada bilim adamı yok', eleştirisine "Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden akademisyen arkadaşlarımız var. Şimdi bu eleştirileri yaparken o isimlere yönelik saygısızlıklarını da ortaya koyuyorlar." Değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, yeni müfredat taslağı için 67 bin civarında görüş ve öneri geldiğini aktararak, tüm bunların sisteme yüklendiği an ilgililere iletildiğini, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı'nın son incelemesinin ardından kendisinin müfredatı onayladığını anlattı.

"67 bin görüşün ne kadarı metne yansıtıldı?" sorusuna Tekin, "67 bin görüş ve önerinin 10 bin 756'sından doğrudan faydalanıldığını söylüyor arkadaşlarımız. Oran olarak da toplam görüşlerin yüzde 16'sı. Ama tekrar söylüyorum, en başından itibaren çok katılımcı ve demokratik bir mantıkla süreci yürütmeye çalıştık. Bu konudaki eleştirilerin tamamını reddediyorum." yanıtında bulundu.

“İNTEGRAL DIŞINDAKİ KONULARIN ODAĞINDA BURASI VAR”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Müfredatta, Osmanlı'nın duraklama döneminin 'dönüşüm', çöküş döneminin 'savaşlar sarmalında Osmanlı' olarak yer almasıyla ilgili

"Programlarımıza yaptığımız şey şu, eski Türk devletlerinden, Türkistan devletlerinden, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir devamlılık. Bir kopuş değil. Bu devamlılığın çocuklarımız tarafından içselleştirilmesini istiyoruz. İntegral dışındaki konuların odağında burası var. Çocuklarımız bu kopuşu, sanki Cumhuriyet öncesi dönemi başka bir ülkenin tarihiymiş gibi algılasınlar istemiyorum. Bu devamlılığı algılasınlar ki bu ülkenin, bu devletin, bu milletin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü ve gelecek kuşaklara aynı kararlılıkla sahip çıkılması anlamında eğitim verelim istiyoruz."

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER