Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Türkçe ortalaması 70 olmayanlar geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, temel eğitim yönetmeliğinde yapılan önemli değişiklikleri kamuoyuyla paylaştı. Özellikle Türkçe dersinin ortalaması artık öğrenciler için büyük bir önem taşıyor.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Türkçe ortalaması 70 olmayanlar geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, temel eğitim yönetmeliğinde yapılan önemli değişikliklere ilişkin kamuoyuna yaptığı açıklamasındaki yeni düzenlemeye göre, Türkçe dersinden en az 70 ortalamayı tutturamayan öğrenciler sınıfı geçemeyecekler.

"DAHA YÖNETMELİĞİ YAYINLAMADIK"

Bakan Tekin, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, temel eğitim yönetmeliğinin detaylarını açıklarken bu önemli değişikliğe vurgu yaptı. Bakan Tekin, Yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayımlanacağını belirterek:

"Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek" ifadelerinde bulundu.

"BU YIL AÇIK LİSE SINAVLARI DA YÜZ YÜZE OLACAK"

Ayrıca, Bakan Tekin açık liselerdeki yeni düzenlemeleri de açıkladı. Bu yeni düzenlemeler çerçevesinde açık lise sınavlarının artık yüz yüze yapılacağını belirterek:

"Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak." ifade etti.

"BENİM ARZUM, İSTEĞİM ŞUYDU"

Öğretmen atamalarına da değinen Bakan Tekin, öğretmen atamalarının bütçe kanunu geçmeden belirlenecek rakamlar doğrultusunda yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin açıklamasında şunları söyledi:

"Benim arzum, isteğim şuydu. Bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatırız. 3 ay içerisinde yeni eğitim yılı başlarken arkadaşlarımızı başlatırız diye düşünmüştüm bunu da açıklamıştım. Bunu da ilgili bakanlarla paylaşacağız."

screenshot-25.png

Eğitim sektöründeki bu önemli değişiklikler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha etkili ve verimli bir eğitim sistemi oluşturma hedefini yansıtıyor. Türkçe dersi ortalamasının bu kadar kritik hale gelmesi, öğrencilerin bu alandaki başarılarını artırmalarını teşvik edecek gibi görünüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER