MHP Lideri Bahçeli'den Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı göreve iade etmesine sert sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında parti üyelerine ve tabanına seslendi.

MHP Lideri Bahçeli'den Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı göreve iade etmesine sert sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı bugün Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Bahçeli'nin konuşmasında en çok ön plana çıkan başlık geçtiğimiz günlerde Danıştay 5. Daire tarafından verilen karar ile ilgili oldu.

“DANIŞTAY 5. DAİRE NEREYE HİZMET ETMEKTEDİR?”

Danıştay 5. Daire,15 Temmuz süreci sonrasında kamudan FETÖ mensuplarını tespit edip onları görevden uzaklaştırma çalışmaları kapsamında görevden alınan 487 hakim ve savcının görevlerine geri iade edilmelerine karar vermişti. Söz konusu karar kısa sürede gündemde ilk sıralarda kendine yer bulmuştu. Söz konusu karar MHP Lideri Bahçeli'nin de gündemindeydi. Devlet Bahçeli grup toplantısında kararın sakıncalı ve hukuki bir temeli olmadığını ifade ederek “Bu dairenin göreve iade kararı verdiği kişiler arasında ankesörlü hatlarla haberleşen, mahrem imamlarla irtibatı olan, ByLock yazışmalarında adı geçen, terör örgütüne bağış yapan, hakkında örgüt üyeliğinden işlem yapılan isimlerin olması nasıl izah edilecektir? Danıştay 5.Daire nereye hizmet etmektedir? Bu karar alınırken 5. Daire üyeleri maklube mi yiyorlar, haşhaşilerin vaazlarını mı dinliyorlardı? FETÖ’cüleri aklamak vatana, millete ve adalete ihanet değil midir?” diyerek alınan kararları ağır bir şekilde eleştirdi.MHP Lideri Bahçeli'den Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı göreve iade etmesine sert sözler!“GEREKLİ İTİRAZLAR YAPILMIŞTIR”

Alınan kararın ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 387 isim hakkında yeni bir inceleme başlatmasına dikkat çeken Bahçeli “FETÖ’ye merhamet şehitlerimize hakaret değil midir? Danıştay 5. Dairesi adalet ve hukuka göre karar vermemiştir. Allah’tan Hakimler ve Savcılar Kurulu devreye girmiş ve mesleğe iadesi yapılan 387 kişi hakkında yeni bir inceleme başlatmış, aynı zamanda Danıştay İdari Davalar Genel Kuruluna da gerekli itirazlar yapılmıştır" şeklinde konuştu.

MHP Liderinin ciddi sözler ile eleştirdiği karar ile ilgili nasıl bir gelişme yaşanacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Konu ile ilgili bir çok isimde kararı doğru bulmadıklarını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

SONRAKİ HABER