MHP Genel Başkanı Bahçeli'den seyyanen zam açıklaması! Bu oran emeklilere de yansıtılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Memur maaşlarındaki seyyanen artışa yönelik konuştu. 'Artış emeklilere de yansıtılmalı' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den seyyanen zam açıklaması! Bu oran emeklilere de yansıtılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup toplantısında kürsüdeydi. Bahçeli'nin gündeminde ekonomi vardı. Bir kez daha enflasyon ile mücadele mesajı verdi.

Memurlara ve emeklilere yapılacak zamların destekçisi olduklarını vurguladı. Ekonomik şartları iyileştirmek adına çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Hükümetin bu anlamda elinden geleni yaptığını belirtti.

BAHÇELİ'DEN EKONOMİ MESAJI

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, ekonomik toparlanmayı ümit ettiklerini söyledi.

Bu hususta memur ve emekli maaşları da gündemindeydi. Emekliye yapılan yüzde 25 zam oranı hakkında konuştu. Bu zammın makul ve yeterli bulunmadığını ifade etti.

Memur maaşlarına ilavesi planlanan 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

'İşçinin, memurun, esnafın, emeklinin, çiftçinin, sanayicinin, müteşebbisin, bakıma muhtaç her insanların yanındayız' dedi.

"HAKSIZ REKABETE KARŞI ÖNLEM ALACAĞIZ"

Perakende kanununda haksız rekabeti önleyecek değişiklikler yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Her türlü tedbirin alınması gerektiğini söyleyen Bahçeli, 'kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemeler işçi-işveren yararını dikkate alacak şekilde gözden geçirilmelidir' ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER