MGM'den sarı kodlu uyarı geldi! Kuvvetli sağanak yağış kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre belirli illerde sağanak yağış beklendiği öğrenildi.

MGM'den sarı kodlu uyarı geldi! Kuvvetli sağanak yağış kapıda

Havaların soğumaya başladığı bu son günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Bugün için yapılan son açıklamaya göre de yurdun belirli bölgeleri için sarı kodlu sağanak yağış uyarısının verildiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN SARI KODLU UYARI!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarılara göre Rize ve Artvin bölgeleri için sarı kodlu kuvvetli sağanak yağışın beklendiği açıklandı.

Rize Çevreleri ile Artvin'in Kuzeyinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.11.2023 Perşembe günü öğleden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1400 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, heyelan, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bununla birlikte MGM tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye genelinde beklenen hava şartları şu şekildeydi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Manisa, Gümüşhane, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevreleri ile yarın (Cuma) öğle saatlerinde İzmir'in kuzey, Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

screenshot-8.png

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER