MGM'den sarı kodlu alarm verildi! 31 ilde milyonlarca nüfusa duyuruldu geliyor gelmekte olan

Hava durumu ile ilgili gelişmeler vatandaşların yakın gün deminde yer alıyor. Meteoroloji tarafından hava durumuna ait veriler açıklanmaya devam ederken bu kez 31 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı verildiği öğrenildi.

MGM'den sarı kodlu alarm verildi! 31 ilde milyonlarca nüfusa duyuruldu geliyor gelmekte olan

Türkiye'de hava durumu verileri Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanmaya devam ediyor. MGM tarafından açıklanan hava durumu verileri milyonların gündeminde yer alırken son günlerde yaşanan soğuk havalar kapsamında da ‘’Kar yağışı ne zaman başlayacak?'' sorularına yanıt aranıyor.

Kar yağışının başlayacağı tarihe dair bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken MGM'den bu kez 81 ilde yaşayan vatandaşlar için uyarı geldi. Sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımlanırken söz konusu uyarıların da 31 ili kapsadığı belirtildi.

MGM HAVA SICAKLIKLARININ DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Ocak Cuma gününe ait hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde soğuk ve karlı havanın etkili olacağı açıklanırken 31 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldığı öğrenildi.

MGM'den sarı kodlu alarm verildi! 31 ilde milyonlarca nüfusa duyuruldu geliyor gelmekte olan

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin edilirken kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların bu gece saatlerinden itibaren Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

MGM'den sarı kodlu alarm verildi! 31 ilde milyonlarca nüfusa duyuruldu geliyor gelmekte olan - Resim : 2

31 İLDE SARI VE TURUNCU KODLU ALARM VERİLDİ

Kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri ile zamanla Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

MGM'den sarı kodlu alarm verildi! 31 ilde milyonlarca nüfusa duyuruldu geliyor gelmekte olan - Resim : 3

Yağışların Hatay çevreleri ve Güneydoğu Anadolu bölge genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak, zamanla Gaziantep, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Mardin ve Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Söz konusu uyarılarla beraber vatandaşların rüzgar ve sağanak yağışlara karşı temkinli olması istenerek uyarılarda sonlandırıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER