MGM'den iki bölge için uyarı! Çamur yağmuruna hazır olun gün içinde etkili olacak

MGM tarafından yapılan uyarılar kapsamında hava durumu verileri yakından takip ediliyor. Hava durumu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken bugün iki bölgede sağanakla beraber etkili olması beklenen çamur yağışı için de uyarı verildi.

MGM'den iki bölge için uyarı! Çamur yağmuruna hazır olun gün içinde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumuna dair uyarılar yapmaya devam ediyor. Hava durumu uyarıları yakından takip edilirken günlük veriler de vatandaşların gündeminde yer alıyor. Hava durumu verilerin gündemin önemli konu başlıklarını oluştururken bu kez çamur yağışına karşı bir uyarıya yer verildi.

MGM tarafından yapılan hava durumu tahminine göre iki bölgede çamur yağışı olabileceği bildirildi. MGM'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara ve Ege Bölgeleri gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Lodosun da kuvvetli olacağı bölgelerde toz taşınımıyla birlikte çamur yağışının olabileceği kaydedildi. Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi devam ederken bazı illerde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları da açıklandı.

MGM HAVA DURUMU TAHMİNİNİ YAYIMLADI

MGM tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

MGM'den iki bölge için uyarı! Çamur yağmuruna hazır olun gün içinde etkili olacak

İstanbul Yağmurlu 16

Ankara Parçalı bulutlu 20

İzmir Parçalı Bulutlu 19

Antalya Kısmen Güneşli 18

Trabzon Kısmen Güneşli 13

Bursa Yağmurlu 18

Adana Parçalı bulutlu 24

Diyarbakır Parçalı bulutlu 16

Gaziantep Parçalı bulutlu 18

Ağrı Kısmen Güneşli 6 derece olacak. Bununla beraber toz taşınımı nedeniyle yağıştan sonra görülebilecek çamur olaylarına karşı bilgilendirilen vatandaşlar lodosun etkili olduğu bölgelerde de dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER