Yurdun Güneydoğu kesimlerinde etkili olacak olan toz taşınımı beraberinde kötü ve kalitesiz havayı da getirecek. Özellikle Gaziantep, Mardin, Diyarbakır gibi pek çok ilde etkili olması beklenen toz taşınımında bölgedeki vatandaşların mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaları gerektiği belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde yayımladığı son haritalı verilere göre ülkemizde bir süre Suriye’den gelen toz taşımı etkili olacak. 4 Mart Salı günü Mardin ilinden giriş yapacak olan tozlar 5 Mart Çarşamba ve 6 Mart Perşembe günleri zirve yapacak.
5 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ
5 Mart Çarşamba günü hava kalitesi pek çok ilde ciddi seviyede düşecek. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesindeki hemen hemen her ilde hava kalitesi seviyesi hassas kategorisinde olacak.
6 MART PERŞEMBE GÜNÜ
6 Mart Çarşamba günü ise toz taşınımı Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde de etkili olacak. Kırıkkale ve Kırşehir’e kadar dayanacak olan toz taşınımı başkente ulaşamayacak. Haritada Çarşamba günü Niğde’de hava kalitesi “Kötü” kategorisinde olacak.
ANKARA RİSK ALTINDA DEĞİL
Başkent için olası bir tehlike ya da risk durumu söz konusu değil. MGM’nin haritasına göre ülkemizin Güney doğu bölgesinden girecek olan tozların Kırıkkale’ye kadar geleceği belirtiliyor. Ankara için önümüzdeki 2 günde hava kalitesinin 0-50 arasında iyi seviyede olduğu ifade edildi.