MGM açıkladı: Hava sıcaklıkları düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava tahmin raporunu yayımlamaya devam ediyor. Birçok bölgede hava sıcaklıklarının düşeceği ifade edilirken yeni raporla bazı illerde de sağanak yağış beklendiği açıklandı.

MGM açıkladı: Hava sıcaklıkları düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Sıcak günlerin sona ereceği ifade edilirken Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken beş günlük hava durumu tahminlerine göre de ilerleyen günlerde hava sıcaklıklarının düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

HAVA SICAKLIKLARININ DÜŞECEĞİ TAHMİN EDİLDİ

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji Danışmanı Şen; "Yurtta yaz havası devam ediyor. Sıcaklıklar ortalama ve biraz üzerinde. Aşırı sıcaklar yok bundan sonra da olmaz." dedi.

MGM açıkladı: Hava sıcaklıkları düşecek

"İstanbul yaz havasında 30, Antalya iç kesimler yağışlı 32, İzmir 34 Ankara 28 Trabzon yağmurlu 28 C. Hafta sonu kuvvetli olmasa da Marmara'ya İstanbul'a yağış geliyor. Cumartesi Pazar. Sıcaklar yağışlı günlerde 1 derece düşer." ifadelerini kullanan Şen, hava sıcaklıklarının kademeli olarak düşeceğini ifade etti.

SONRAKİ HABER