MGM 5 ilde sarı kodlu uyarı verdi 81 ilde hava durumu raporu yenilendi

MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporları vatandaşların gündeminde yer alıyor. Hava durumuna ilişkin bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşların araştırmaları devam ederken 5 ilde sarı kodlu uyarıda bulunan MGM, yurt genelinde hava durumu verilerini açıkladı.

MGM 5 ilde sarı kodlu uyarı verdi 81 ilde hava durumu raporu yenilendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu verilerini vatandaşların bilgisine sunmaya devam ediyor. MGM tarafından açıklanan hava durumu verileri güncel olarak takip edilirken bu veriler de vatandaşlarla anlık olarak paylaşılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 24 Temmuz 2024 Çarşamba gününe ilişkin yayımladığı hava durumuna göre bazı illerde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olacağı bu nedenle de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasına dair uyarı yapılan 5 il için sarı kod verildi.

MGM'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: 5 İLDE SARI KODLU ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MGM 5 ilde sarı kodlu uyarı verdi 81 ilde hava durumu raporu yenilendi

İç ve kuzeydoğu kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimleri ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın güneybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

MGM 5 ilde sarı kodlu uyarı verdi 81 ilde hava durumu raporu yenilendi - Resim : 2

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

SONRAKİ HABER