Mezuniyet baloları yasaklandı mı, iptal mi edildi?

Mezuniyet baloları ile ilgili sorular haziran ayının gelişi ile en önemli konu başlıkları arasında yer aldı. Öğrenciler mezuniyet baloları için hazırlık yaparken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları da merak edilen soruların cevabı niteliğinde oldu.

Mezuniyet baloları yasaklandı mı,  iptal mi edildi?

Okullarda 203 - 2024 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi için geri sayım başlarken bir taraftan da mezuniyet ya da yıl sonu baloları için öğrencilerin hazırlıkları devam ediyor. Sene sonunda doyasıya eğlenmek, arkadaşları ve öğretmenleri ile vedalaşmak için balolarda bir araya gelen öğrenciler, bu günler için özel hazırlık yapıyorlar.

Ancak mezuniyet baloları ile ilgili yapılan son açıklamalar da gündemi hayli meşgul etti. Öğrenciler, ''Mezuniyet baloları yasaklandı mı, iptal mi edildi?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Mezuniyet baloları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformlarında liselerde mezuniyet balolarının yasaklandığına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir canlı yayında ''Mezuniyet baloları yasaklandı mı?'' sorusuna yanıt verdi.

2024 MEZUNİYET BALOLARI YASAKLANDI MI?

''Mezuniyet baloları yasaklandı mı? Bu seneki mezuniyet baloları iptal mi?'' sorusu oldukça gündem oldu. Son günlerde çok konuşulan ve yasaklandığı iddia edilen mezuniyet baloları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Tekin açıklamalarda bulundu.

Mezuniyet baloları yasaklandı mı,  iptal mi edildi?

Katıldığı bir canlı yayında eğitim programına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Liselerde mezuniyet baloları yasaklandı mı?" sorusuna "Niye yasaklayalım mezuniyet balolarını ki? Biz mezuniyet balolarını falan yasaklamadık. İlave maddi külfete neden olmasını istemiyoruz. Bize gelen şikayetler üzerine '5 yıldızlı otelde bize şu kadar maliyetle balo düzenleniyor biz bu paraları vermek zorunda mıyız vermek istemiyoruz ama çocuğumuzun da oradan ayrı kalmasını istemiyoruz' diyen veliler olunca madem yapılacak okullarımızda maddi ilave külfet getirmeksizin yapılmasını istiyoruz.'' dedi. Bakan Tekin, sözlerine şöyle devam etti; ''Bunu eleştirenlere bir şey tavsiye etmek istiyorum o zaman bütün çocukların parasını cebinizden siz ödeyin velilerimize ilave bir yük getirmeyin. 5 yıldızlı otelde bunu yapabilecek çocuklarımız yapamayacak çocuklarımız var. Bunlar doğru şeyler değiller." Bu çerçevede okullarda mezuniyet balolarının yasaklanmasının söz konusu olmadığı öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER