Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, hangi gün tutulur?

Müslümanlar için önemli geceler arasında olan Mevlid Kandili gecesini ibadetle geçirmek isteyenler oruca ilişkin detayları merak ediyor. Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur?

Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, hangi gün tutulur?

Kandil gününde oruç tutmak isteyenler kandilde 1 mi yoksa 2 gün mü oruç tutacağını merak ediyor. Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği gün açısından önemli bir anlamı olan Mevlid Kandili orucuna ilişkin merak edilenler haberimizde..

Mevlid Kandili bu yıl 14 Eylül 2024 tarihine denk geliyor. Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu önemli günü Müslüman alemi oruç tutarak karşılayacak. Allah’ın affına mahzar olup bu gecede oruçlu olmak isteyenler için detaylar belli oldu.

MEVLİD KANDİLİ ORUCU TEK GÜN MÜ?

Kandilde oruç tutmak isteyenler için bir sınırlama bulunmuyor. İsteyenler ertesi gün ya da akabindeki diğer günler için de oruç tutabilir. Kandillerde genel olarak çift oruç tutulur. Hz. Muhammed’in Cuma günleri oruç tuttuğu ifade edilmektedir. Bu günler çift oruç olduğu için kandillerde de çift oruç tutuabilir anlamı bulunmaktadır.

MEVLİD KANDİLİ ORUCU HANGİ GÜN TUTULUR?

Mevlid Kandili orucu tutmak isteyenler kandil gününe göre hareket etmelidir. Kandil 14 Eylül Cumartesi gününe denk geldiği için Gece kalkıp, kandil gününü oruçlu geçirmek mümkündür. Dileyen kandil gününü karşılamak için 13’ünde uğurlamak için de 15’inde oruçlu olabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER