Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek?

İslam alemi Mevlid Kandili'nin ne zaman idrak edileceğini sorguluyor. Bu özel geceyi kaçırmak istemeyeler tarih araştırmasına devam ederken Diyanet'in takvimine göre kandile dair merak edilenler hakkında detayları derledik.

Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek?

İslam alemi, mübarek gecelerde ibadetlerini yerine getirmek üzere araştırmalarına devam ediyor. Dini günleri kaçırmak istemeyenler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimini incelerken İslam alemi için önemli günler arasında kabul edilen Mevlid Kandili tarihi de merak edilmeye başlandı. Mevlid Kandilini ibadet ederek geçirmek isteyen kişiler araştırmalarına başlarken ''2023 Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Mevlid Kandili için sayılı günler kala ibadetlerini aksatmak istemeyen kişiler bu yıl kandilin hangi güne denk geldiğini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre Mevlid Kandili tarihini Haberankara.com okurları için derledik.

2023 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Bu yıl Mevlid Kandili 26 Eylül 2023 Salı günü idrak edilecek. Mevlid Kandili peygamberin dünyaya gelişinin kutlandığı gün olarak bilinirken Rebiülevvel ayının 11'ncisi gecesi olan kandilde dualar edilecek ve kişiler çeşitli ibadetlerini gerçekleştirecek.

mevlid-kandili.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini takvimi sonrasında Mevlid Kandili tarihi de 26 Eylül 2023 olarak açıklandı. Öte yandan ''Mevlid-i Nebi'' olarak da bilinen ve Mevlid Kandili olarak idrak gecenin İslam alemi için önemi de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu anlatmasından kaynaklanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER