Mevlid Kandili ne zaman?

Müslümanlar, Mevlid Kandili'nin ne zaman idrak edileceğini merak ediyor. Yılın son kandili olan Mevlid Gecesi için geri sayım başlarken tarihler de sorgulanmaya devam ediyor.

Mevlid Kandili ne zaman?

Mevlid Gecesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İslam alemi Mevlid Gecesi hakkında bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ederken Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.)'in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan "Mevlid Gecesi” Müslümanlar tarafından ibadetlerle gerçekleşecek.

Bu çerçevede ''Mevlid Gecesi ne zaman, hangi gün? Mevlid Gecesi’nin önemi nedir?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığının dini günler takvimi ile kandil tarihi de belli oldu.

2024 MEVLİD GECESİ, MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarına göre Rebiülevvel ayı 4 Eylül tarihinde başladı. Yılın son kandili olan Mevlid Gecesi, rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilecek. Diyanetin açıkladığı dini günler takvimine göre Mevlid Kandili 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek. Yılın son kandili Hazreti Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor olacak.

SONRAKİ HABER