Meteoroloji'nin uyarıları birbirine karıştı! Sıcaklık, sağanak yağış, sarı ve turuncu uyarılar peş peşe geldi

Türkiye'de uzunca bir süre farklı sıcak hava dalgaları yaşandı. Termometreler rekor sıcaklıklar kaydederken Meteoroloji'den sağanak yağışlar için uyarılar verildi. Son olarak 7 ilde alarma geçen Meteoroloji peş peşe uyarılar yayımladı.

Meteoroloji'nin uyarıları birbirine karıştı! Sıcaklık, sağanak yağış, sarı ve turuncu uyarılar peş peşe geldi

Küresel ısınmanın etkisi ile mevsim değişiklikleri daha sık gözlenmeye başladı. Özellikle son bir kaç aydır dünya genelinde yüksek hava sıcaklıkları kaydedildi. Türkiye'de de yüksek hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltırken termometreler neredeyse 50 dereceyi gördü. Ülkemiz genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının vatandaşları olumsuz etkilemesi ile birlikte sıcaklıkların da mevsim normallerinde seyredeceği günler bekleniyordu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) eylül ayı ile birlikte hava sıcaklıklarının düştüğünün müjdesini verirken sağanak ve yerel kuvvetli yağışlar için de uyarılar yapmaya başladı. MGM'den alınan son bilgilere göre 9 Eylül Cumartesi günü 5 bölgede sağanak yağış beklendiği öğrenildi.

MGM'DEN HAVA DURUMU DEĞERLENDİRMESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu ve Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MGM SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAYIMLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 ilde sarı, 2 ilde de turuncu kodlu uyarı yayımlandı. Meteoroloji; Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin Rize ve Artvin için uyarılarda bulundu. Buna göre;

  • Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Mersin için "sarı",
  • Rize ve Artvin için de "turuncu" uyarıda bulundu. Rize ve Artvin'de, akşam saatlerinden sonra başlaması beklenen yağışla metrekareye 100 kg sağanak düşeceği bildirildi.

termometre.jpg

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

MGM tarafından mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının bu hafta sonu Karadeniz üzerinden gelecek serin havayla birlikte, 10 Eylül Pazar gününden itibaren iç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalarak, mevsim normallerinin altına düşeceği bildirildi. Serin havanın Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 15 Eylül Cuma gününe kadar etkili olması beklendiği kaydedildi. Yapılan son tahminlere göre bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle;

ANKARA

28 Derece: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde batı ilçeleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL

28 Derece: Parçalı bulutlu

İZMİR

33 Derece: Parçalı ve az bulutlu

Haberankara.com

SONRAKİ HABER