Meteoroloji'den yüksek sıcaklık alarmı: Sıcaklıklar 8 derece birden yükselecek

MGM tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. MGM, hava sıcaklıklarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapmaya devam ederken yeni bir açıklamaya yer verildi. Sıcaklıkların 8 derece birden artacağı ifade edilirken yeni açıklama geldi.

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık alarmı: Sıcaklıklar 8 derece birden yükselecek

Hava sıcaklıklarına ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklamalar yapılmaya devam ediyor. MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken yapılan son açıklama ile hava sıcaklıklarının 8 derece birden artacağı ifade edildi.

Meteoroloji bugün için birçok kentte sağanak yağış uyarısı yaparken hafta başı itibarıyla ise yurt geneli için sıcaklık alarmı verildi. Sıcaklıkların 3 ila 8 derece yükseleceği belirtilirken valilikler de özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşları dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

METEOROLOJİ’DEN ‘YÜKSEK SICAKLIK’ ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Bingöl, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık alarmı: Sıcaklıklar 8 derece birden yükselecek

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Akdeniz ve Ege kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;

Ülkemizin güney kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının Marmara, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Valilikler ve belediyeler de yüksek hava sıcaklıklarında vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

SONRAKİ HABER