Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda sarı ve turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı!

21 Kasım 2023 tarihi için Meteoroloji'den uyarı geldi! Yapılan açıklamalarda Türkiye'nin belirli bölgelerinde olumsuz hava şartlarının hakim olacağı öğrenildi. Kar yağışının da etkisi ile birlikte bir anda soğuyan hava için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ayrı ayrı uyarılar yayımlandı.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Resmi internet sitelerinde yayımlanan uyarılar şu şekilde verildi;

Rize ve Artvin’de Şiddetli Yağış, Yükseklerinde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Rize ile kuzey ilçeleri başta olmak üzere Artvin’de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2/12 saat) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bu gece 1500 m üzeri, yarın (Pazartesi) havanın soğumasıyla 900-1000 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Salı günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışlarla birlikte sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Doğu Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Doğu Karadeniz’de rüzgarın (20.11.2023) Pazartesi ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 açıklarında yer yer 9 kuvvetinde (50-88 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, (21.11.2023) Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

screenshot-41.png

Doğu Anadolu'da Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

20.11.2023 Pazartesi günü Doğu Anadolu'da beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte Batman, Mardin, Siirt, Muş, Bingöl ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde, Hakkari'nin ve Van'ın yüksekleri ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların 21.11.2023 Salı günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Yapılan bu uyarıların yarın öğle ve akşam saatlerine kadar etki edeceği bu nedenle de vatandaşların gerekli olan önlemlerini alması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER