Meteoroloji'den sarı kodlu fırtına ve sağanak yağış uyarısı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda 3 bölge için fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Meteoroloji'den sarı kodlu fırtına ve sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte vatandaşların belirli bölgelerde dikkat etmesi gerekenler tek tek paylaşıldı.

METEOROLOJİ'DEN 3 BÖLGE İÇİN SARI KODLU UYARI!

Bugün MGM tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Marmara, Ege ve Akdeniz'in bir bölümü için sağanak yağış uyarısı verildiği öğrenildi. Bu çerçevede yağıştan etkilenmek istemeyen kişiler için yapılan açıklamalara göre dikkat edilmesi gerekenler sıralandı.

13 Kasım tarihi için yapılan paylaşımda da "Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz (Tokat hariç), Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ile Yozgat, Van, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve batısı, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor." ifadeleri ile günlük 81 ildeki hava durumundan değerlendirmeler aktarıldı.

screenshot-4.png

Antalya'nın Doğusunda Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-80 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Batı Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz’in doğusunda (Zonguldak-Sinop) rüzgarın yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara ile Kıyı Ege’de Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren batı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa) ile Kıyı Ege’de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunası gerekmektedir.

SONRAKİ HABER