Meteoroloji'den o iller için sel ve fırtına uyarısı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada belirli illerde sel ve fırtınanın beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji'den o iller için sel ve fırtına uyarısı!

Hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bu son dönemde yağışlarda sıklaşmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da yaşanan fırtına ve sağanak öncesinde Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların dikkat etmesi gereken saat aralıkları verildi. Bu zaman diliminde belirli illerde sel ve fırtınaya karşı dikkat edilmesi gerektiği hakkında ise yeni bir açıklama daha geldi.

METEOROLOJİ'DEN SEL VE FIRTINA UYARISI!

Hem Marmara Bölgesi hem de Antalya ili için Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

Antalya'nın Doğusunda Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

"Antalya'nın doğusunda (Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Serik ilçeleri), yarın (06.11.2023 Pazartesi) sabah saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

screenshot-20.png

Denizlerimizde (Kuzey Ege, Marmara, Karadeniz) Kısa Süreli Fırtına Bekleniyor!

"Kuzey Ege’nin kuzeyinde (Çanakkale’nin kıyı kesimleri) rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Marmara’da rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

screenshot-19.png

Batı Karadeniz’in batısında (Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul’un Karadeniz’e Bakan Kıyı Kesimleri) rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Batı Karadeniz’in doğusunda (Kastamonu ve Sinop’un Kıyı Kesimleri) rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor."

Belirtilen bu hava şartlarının 6 Kasım 2023 saat 18:00'a kadar hakim olmasının beklendiği ifade edilirken, resmi internet sitesinde bu konuda dikkat edilmesi gerekenler hakkında da açıklama yapıldı.

SONRAKİ HABER