Meteoroloji'den o iller için sarı ve turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yayımladığı son değerlendirmelerde belirli iller için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den o iller için sarı ve turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı!

Türkiye genelinde hava sıcaklarının düşmeye başlaması ve belirli illerde kar yağışlarının etkisi ile birlikte pek çok il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarılar yapılmaya başlandı. Gelen uyarılarda vatandaşlar için özellikle de belirli illerde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi. Durum bu şekilde olunca da MGM tarafından vatandaşlar için yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Denizlerimizde (Güney Ege ve Doğu Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Güney Ege'nin güneyinde rüzgarın yarın (22.11.2023 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün (Çarşamba) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Akdeniz'in doğusunun açıklarında rüzgarın yarın (22.11.2023 Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerine kadar etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

screenshot-49.png

Muğla ve Aydın Kıyılarında Gök Gürültülü Sağanak yağışlara dikkat.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla ve Aydın kıyılarında bu gece saatlerinden sonra kuvvetli güneydoğulu rüzgarla (40-70 km/saat) birlikte gök gürültülü sağanak yağışların 22.11.2023 (Çarşamba) gün boyunca kuvvetli (21-50 kg/m2), Marmaris çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TÜRKİYE GENELİ 22 KASIM MGM HAVA DEĞERLENDİRMESİ

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra Türkiye genelinde beklenen hava şartları da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara şu şekilde duyuruldu;

screenshot-48.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir ve Rize çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2°C ila 6°C artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER