Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için sağanak ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Marmara Bölgesi için sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldığı öğrenildi.

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için sağanak ve fırtına uyarısı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte yarın için Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış beklendiği öğrenildi. Hava sıcaklıklarının günden güne düştüğü bu son dönem için yapılan açıklamalarda vatandaşların dikkatli olması için özellikle de belirli illere uyarılar yapıldı.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ FIRTINAYA KARŞI UYARI GELDİ!

Peş peşe yapılan uyarılarda Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalar vatandaşlara şu şekilde duyuruldu;

Marmara’nın Batısında Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cumartesi) akşam saatlerinde, kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trakya Kesimi (Edirne il geneli, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batısı) ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

screenshot-5.png

Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (05.11.2023) günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Ege'de rüzgarın yarın (Cumartesi) ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, kuzeyinde yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Yarın yani Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren beklenen bu yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER