Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son duyuru ile birlikte kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı!

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte Meteoroloji tarafından yağışların beklendiği bölgeler için uyarılar verilmeye başlandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda denizler ve Karadeniz için fırtına ve sel uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR VE SAĞANAK UYARISI!

9 Kasım tarihi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Batı Karadeniz Kıyı Kesiminde Beklenen Kuvvetli Sağanak Yağışa Dikkat!

Batı Karadeniz'de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yarın (09.11.2023 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerinin kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Doğu Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Doğu Karadeniz’de (Trabzon-Rize) rüzgarın yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

screenshot-33.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan açıklamaların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük havanın nasıl olacağı konusunda da bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan açıklamalarda yapılan bilgilendirmeler şu şekilde verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Çankırı, Çorum, Amasya çevreleri, Adana’nın güneyi, Hatay kıyıları ile Eskişehir ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara’nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları (Sinop ve Trabzon hariç) ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Karadeniz'de hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, zamanla kuzey kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Vatandaşların verilen uyarılar kapsamında hava şartlarına göre dikkatli olması gerektiği Meteoroloji tarafından ifade edildi.

SONRAKİ HABER