Meteoroloji'den kuvvetli kar yağışı uyarısı geldi! Buzlanma ve don olayı bekleniyor

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Türkiye genelinde kuvvetli kar yağışının beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji'den kuvvetli kar yağışı uyarısı geldi! Buzlanma ve don olayı bekleniyor

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durum raporuna göre Türkiye genelinde belli başlı bölgelerde kuvvetli kar yağışının beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede yapılan açıklamalarda hangi illere dikkat edilmesi gerektiği ve yağışların hangi bölgelerde beklendiği hakkında bilgilendirme yapıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!

24 Ocak tarihi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son açıklama ile birlikte bugünden itibaren belirli bölgelerde kuvvetli kar yağışının beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede yapılan uyarılar başlıca şu şekilde duyuruldu;

Doğu Anadolu'nun Güneydoğusundaki Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda halen devam eden kar yağışlarının bu gece ile yarın (Çarşamba) akşam saatleri arasında Hakkari il geneli ile Siirt ve Şırnak'ın doğu, Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile eğimi fazla olan dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlerimizde (Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (24.01.2024 Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından günlük olarak 81 ilde havanın nasıl olacağı ve hangi illerde uyarıların bulunduğu hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava değerlendirmesi şu şekildeydi;

Ülkemizin doğu kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun doğusu, ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli kar yağışı uyarısı geldi! Buzlanma ve don olayı bekleniyor

Meteoroloji'den kuvvetli kar yağışı uyarısı geldi! Buzlanma ve don olayı bekleniyor - Resim : 2

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yapılan bu uyarılar çerçevesinde vatandaşların kar yağışının yanı sıra buzlanma ve don olaylarına da dikkat etmesinin gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER