Meteoroloji'den Ege ve Karadeniz için kuvvetli fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son uyarılar çerçevesinde belli bölgesinde kuvvetli fırtına ve yağışın beklendiği öğrenildi.

Meteoroloji'den Ege ve Karadeniz için kuvvetli fırtına uyarısı!

16 Kasım tarihi itibariyle etkili olması beklenen hava durumu ile ilgili bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda kuvvetli fırtına ve sağanak yağışın beklendiği bölgeler vatandaşlara şu şekildeki ifadeler ile duyurulmuş oldu;

Denizlerimizde (Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Denizlerimizde (Doğu Karadeniz) Fırtına Bekleniyor!

Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın (Perşembe) akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

screenshot-36.png

Doğu Karadeniz Kıyı Kesimlerinde Yerel Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Giresun’un doğusu ile Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Konu ile ilgili yapılan paylaşıma göre beklenen hadiselerin 16 Kasım tarihinde gece saatlerinden gün sonuna kadar sürmesinin beklendiği ifade edildi. Sağanak yağışın ise bugün saat 16:00 itibariyle etki edeceği öğrenildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Fırtına ve sağanak yağış için yapılan açıklamaların yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında 81 ilde havanın nasıl olacağı konusu yer aldı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalarda güncel hava tahmini şu şekildeydi; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bitlis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor."

SONRAKİ HABER