Meteoroloji'den 7 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 7 il için kuvvetli yağış uyarısının verildiği öğrenildi.

Meteoroloji'den 7 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 7 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi. Verilen bu uyarılarda vatandaşlar için yağışın beklendiği bölgeler tek tek açıklanarak dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN 7 İLDE TURUNCU VE SARI KODLU UYARI GELDİ!

MGM tarafından yayımlanan haritaya karşı vatandaşların yağışa karşı dikkatli olması gerektiği iller şu şekilde verildi;

Meteoroloji'den 7 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Ege Kıyılarında Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"21.12.2023 Perşembe günü Ege kıyılarında etkili olacak sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla il geneli ile Çanakkale'nin güney kıyıları ve Edremit Körfezi'nde kuvvetli (21-50 kg/m2); Muğla'nın Bodrum, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den 7 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! - Resim : 2

Antalya'da Beklenen Çok Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"21.12.2023 Perşembe günü Antalya'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlerinden itibaren batısında kuvvetli ve çok kuvvetli (21-50 kg/m2, Kaş, Demre, Finike ve Kumluca'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli 51-75 kg/m2), öğleden sonra ve akşam saatlerinde merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Kepez, Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), akşam saatlerinden sonra doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Denizlerimizde(Güney Ege ve Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

"Akdeniz’de rüzgarın, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü (22.12.2023) sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) ilk saatlerde güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda uyarı verilen bölgelerde yaşayan vatandaşların bu çerçevede dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER