Meteoroloji'den 7 ilde kritik sağanak yağış uyarısı!

17 Kasım tarihi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre doğu bölgelerinde sağanak yağış beklendiği öğrenildi.

Meteoroloji'den 7 ilde kritik sağanak yağış uyarısı!

Son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yüksek bölgelere kar yağışlarının başlaması ile birlikte Meteoroloji tarafından uyarılar da gelmeye başladı. Bugün yapılan son açıklamalara göre yurdun doğu bölgesinde, özellikle de 7 ilde kritik bir sağanak yağışın beklendiği öğrenildi.

7 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre yağışların beklendiği iller şu şekildeydi;

Doğu Anadolu’nun Doğusunda Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muş Bitlis ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde bu gece saatlerinden sonra kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, 2500m. üzeri rakımlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışın meydana getirebileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

screenshot-53.png

Siirt, Hakkâri ve Şırnak Çevrelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Siirt, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, 2500m. üzeri rakımlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışın meydana getirebileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

screenshot-54.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Doğu bölgeleri için yapılan açıklamaların yanı sıra 81 il genelinde de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre hava durumu şu şekildeydi;

"Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Antalya'nın doğusu ve Sakarya çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Karadeniz ile Zonguldak, Bartın, Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay kıyıları, K. Maraş, Adıyaman, Ş. Urfa, Diyarbakır'ın kuzeyi, Batman, Siirt, Mardin, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde artacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, batı kesimlerde kuzeyli, yarın zamanla batı kesimlerde güneyli, doğu bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor."

SONRAKİ HABER