Meteoroloji'den 36 il için sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Türkiye genelinde 36 il için sarı ve turuncu kodlu uyarının verildiği ifade edildi.

Meteoroloji'den 36 il için sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısı yapıldı!

Yarın Türkiye genelinde sağanak yağış kapıda! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son duyurular ile birlikte toplamda 36 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıların verildiği öğrenildi. Bu kapsamda bazı iller için az tehlikeli bazı illerde ise tehlikeli hava şartlarının hakim olacağı belirtildi.

METEOROLOJİ'DEN 36 İL İÇİN KRİTİK SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı verilen illerin haritası şu şekildeydi;

Meteoroloji'den 36 il için sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısı yapıldı!

Marmara'nın Doğusunda Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

09.12.2023 Cumartesi günü Marmara'nın doğusunda beklenen sağanak yağışların Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların; Bu akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda, bu gece ve yarın (09.12.2023 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Diyarbakır'ın ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (40-60 kg/m2), Van'ın, Erzurum'un ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunun yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar ile yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı Karadeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Batı Karadeniz'de beklenen yağışların; bu akşam ve gece saatlerinden itibaren yarın (09.12.2023 Cumartesi) Bolu, Karabük, Çankırı ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde (Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül) kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Bolu'nun, Çankırı'nın ve Ankara'nın kuzey ilçelerinin yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Verilen bu illerde ve saat dilimlerinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması adına vatandaşların tedbirli bir şekilde dışarı çıkmasının önem arz ettiği belirtildi.

SONRAKİ HABER